Преди години Христо Иванов си спечели прякора „Пинокио“ заради постоянните му лъжи, докато беше министър на правосъдието в кабинета „Борисов“. Резултатът  -  звучен шамар на изборите през 2017г. с 2.96% за „Да, България“, въпреки пълния медиен комфорт и съпорт от цялата машина на кръга „Капитал“.

Само за една година другия лустросан продукт на Прокопиев – Кирил Петков, успя не само да надмине Иванов, но направо го сложи в малкия си джоб, поне що се отнася до способността да манипулира и да тиражира неистини. Резултатът – от вчера Просто Киро вече е премиер в оставка, превръщайки се в първия отстранен с вот на недоверие от парламента български министър-председател.

Вместо Петков и Иванов да си дадат ясна сметка, че ако искат да продължат да се борят за доверието на избирателите, така повече не могат да я карат, двамата пак захванаха това, което най-добре умеят – да лъжат.

В безсилието си след вота, вместо да излязат и да кажат как виждат политическото си бъдеще, какво биха могли да подобрят в политиките си, какво не са успели да свършат за народа и какво предвиждат да сторят за благото на хората, Пинокио и Просто Киро, ни в клин, ни в ръкав заповтаряха като папагали как едва ли не най-важното нещо в държавата бил „общия протест“ на ДПС и „Възраждане“ против кабинета.

Така според тях нещо „лъсвало“, били се „събрали“ и прочие. В допълнение, тази лъжлива опорка беше усилено тиражирана цяла вечер и от мейнстрима под контрола на Прокопиев.

Естествено, никакъв „общ“ протест на ДПС и „Възраждане“ никога не е имало, нито огромните идеологически различия между тези две партии - едната либерална и евроатлантическа (ДПС), а другата националистическа, проруска и бореща се за излизане на България от ЕС и НАТО („Възраждане“), биха могли да бъдат по някакъв начин преодолени. Нещо повече, „Възраждане“ изрично отмениха протеста си вчера и посочиха, че техни хора на площада няма.

Мантрата на Петков и Иванов за обратното обаче е твърде удобна на кръга „Капитал“, защото съвпада с друга тяхна опашата лъжа – за „руските връзки“ на ДПС. Както и за това, че правителството, според Простото Киро, било свалено не заради очевидната му некадърност, а заради „руския посланик“, заради „Борисов“, заради „Пеевски“ или заради „Трифонов“.

Много тъпо, момчета.

Както вчера нямаше „общ протест“, така и лъжите ви, че някой друг ви е виновен за провала, а вие, „перфектните управляващи“ пак не сте случили на държава, отдавна омръзнаха на хората.

Защото именно при вашето управление в последните шест месеца горивата поскъпнаха до небесата, инфлацията е двуцифрена, храната се превърна в лукс, приятелските ви кръгове овладяха паричните потоци и се точат да усвоят милиардите евро идващи от Европа, пенсионерите не могат да си купят хляб (а вие им се подигравате с мизерната ви добавка от 60 лева), лъжете партньорите ни по темата „Северна Македония“ и заробихте държавата с невиждан външен дълг. Вие - Пинокио и Просто Киро, не други.

Разберете най-накрая, че никакви лъжи повече няма да ви помогнат. Ако ще и на площада да излязат всички служители от фирмите на Прокопиев, цялата кохорта грантови НПО-та и назначените от вас в последните месеци държавни служители.

Пред тях удобно манипулирате от мегафоните, но милионите избиратели вече ви разбраха що за стока сте. Лъжливо шкарто, подлежащо на изхвърляне.