Премиерът в оставка Кирил Петков приключи участието си в българската политика бързо и безславно, коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според него 47-ото Народно събрание се е изчерпало и трябва да приключи мандата си.

"Възраждане" няма да подкрепи актуализацията на бюджета, ако не бъдат одобрени внесените от парламентарната група промени в план-сметката.

Костадинов се обяви против предложенията за връщане на хартиените бюлетини, но призова за по-голям контрол при машинния вот - когато има несъответствие при резултатите от машинното гласуване и хартиените отрязъци от вота, да се вземат предвид хартиените отрязъци.

Той отрече вчера да е имало общ протест на "Възраждане" и ДПС. Той коментира твърденията на премиера в оставка Кирил Петков за намесата на руския посланик Елеонора Митрофанова така:

"Човек, който доскоро имаше двойно гражданство и който не излиза от американското посолство, да говори за намеса на други посолства в българската външна и вътрешна политика, е меко казано, груба липса на възпитание", заяви Костадинов.

Той допълни, че предложението на Френското председателство за Северна Македония е смъкнало още една от маските във външната политика и е показало, че ГЕРБ и ПП защитават една и съща теза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!