На фона на разгарящата се все повече с всеки изминал ден пандемия, фирми за кредити се опитват да дерат клиентите си максимално.

Жена се оплаква в социалната мрежа, че от TBI са се обадили, за да „облекчат“ кредита й, но всъщност така я натоварвали с допълнителни пари.

Ето какво пише потърпевшата в профила си в социалната мрежа (без редакторска намеса):

"Току що ми се обадиха от #tbi да ми предложат облекчение на кредита, който имам при тях. Гес уат: вместо по 64 лв/месец за 36 месеца, по 62 лв/месец за 42 месеца.

Питам: ама това не облекчава, а оскъпява, за да ми спестите 2 лева на месец?? Ами да, така е. Аз ли не мога да смятам или ще цакат яко сега?“

 

Проста сметка показва, че с офертата, която й предлагат от компанията, кредитът й ще се оскъпи с 300 лева, а отстъпката, която ще получи всеки месец, ще бъде 2 лева. Реално жената ще върне много повече, ако приеме тази нищожна отстъпка от цената.

Към този момент тя има да заплати 2 304 лева, а с приемането на предложението от TBI тя ще трябва да върне 2 604 лева. На фона на започващата икономическа криза, уволнения и възможност от рецесия, явно някои фирми все пак се опитват да припечелят на гърба на своите клиенти.