„Изключително динамично време ни очаква в първата половина на февруари“. Това заяви в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев.

„Днес ще повали малко сняг, утре – не. В четвъртък ще вали, в петък – не. В събота ще повали доста сняг. Януари си отива много топъл. Имаше застудяване само в края на месеца“, добави той и уточни, че валежите в събота ще са смесени.

„Това преминаване между дъжд и сняг прави пътищата доста хлъзгави. За всички, които карат - смъкнете скоростта с 15-20 километра в час. Ще закъснеете с 15 минути, но ще пристигнете без проблеми“, посочи климатологът.

Над 2000 метра максималните температури ще са до минус 10 градуса, със снеговалежи и силен вятър.

„Най-добре пред камината и с малка чашка червено вино. Времето в планината ще е лошо“, посочи проф. Рачев.

В София температурите през седмицата ще са положителни, но заради вятъра ще се усещат по-ниски.

В Стара Загора ще е значително по-топло. В четвъртък температурите ще са до 8 градуса. По Черноморието температурите също ще са над нулата, но вятърът остава силен.

В Добрич ще има затопляне до четвъртък, а след това понижение и на максималните и на минималните температури. Скоростта на вятъра ще е висока.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук