С тревога наблюдаваме опитите на компрометирани политици да се домогнат до властта, обръщат се към медиите от Клуб „Активна Сигурност“, ориентирана към социална промяна за осигуряване на лична сигурност и безопасна среда за бизнес, пише tribune.bg.

„С възмущение следим политическата агресивност на едно от лицата, които обществеността свързва с беззаконието и грубото облагодетелстване с власт. Г-н Цветан Цветанов се е устремил отново към политическата сцена с претенцията, че е пречистен и нов човек. Нека бъдем бдителни“, призовават от Клуба.

От организацията напомнят за ролята на Цветанов в репресията над лекарите от болницата в Горна Оряховица, за скандала с незаконните подслушвания на бизнесмени, политици и магистрати, включително и възпрепятстване на правосъдието.

„Най-ярка илюстрация за  морала и ценностите на Цветанов са скандалните обяснения на данъчните проверки по придобитите от него 6 апартамента. Няма да позволим на г-н Цветанов да спекулира с финансовата мощ на тъщата си!


Обръщаме се към компетентните органи в Република България незабавно да възобновят данъчните ревизии за проверка на финансовите  източници за покупката на 6-те апартамента и разкриване наличие на корупционна схема“, апелират от неправителствената организация.