Ръководството на КНСБ изразява категоричната си и безрезервна подкрепа към справедливия протест, започнал на 23. март, 2009 г., на работещите в „Автомагистрала Черно море” АД. Заради дългове към предприятието на НА „Пътна инфраструктура” (13 546 307 лв.) и на МРРБ по програма „ФАР” (1 427 978 лв.) за общо - 14 974 285 лв. колективът на „Автомагистрала Черно море” – Шумен е превърнат в заложник на безотговорно отношение и бездушие на държавни чиновници, коментират от синдиката.
През XXI в. в европейска България е повече от осъдително и срамно по каквато и да е причина европейски работници вече четири месеца да не си получават достойно заработените заплати. Това е показателно, че компетентните институции не са си свършили работата и че в България има социално безредие, институционална анархия и прехвърляне на отговорности между държавните органи и част от бизнеса, заявяват още КНСБ.
Ръководството на КНСБ настоява за: незабавно решаване на въпроса с неизплатените възнаграждения; Коректността на хората на труда да не се използва за политизиране на проблема.
КНСБ  е изпратил писмо до: вицепремиера Миглена Плугчиева, отговаряща за управлението на средствата от европейските фондове, министерството на регионалното развитие и благоустройството, НА „Пътна инфраструктура”, мениджмънта на „Автомагистрала Черно море” АД – Шумен, ИА „Главна инспекция по труда”, Областната управа на гр. Шумен с искане за спешна работна среща за разрешаване на проблема в четвъртък, 26. март, 2009 г. в сградата на КНСБ.
Ръководството на КНСБ заявява, че в случай на нерешаване на въпроса ще бъдат предприети всички законни действия за удовлетворяване искания на работещите в „Автомагистрала Черно море” АД – гр. Шумен, се казва още в официалното съобщение на синдиката. /БЛИЦ