Докторът по конституционно право Борислав Цеков коментира партията на Стефан Янев в социалните мрежи. Ето какво написа той на своя Фейсбук профил:

"Кога е честен новоизлюпеният "лидер" на поредната маша на задкулисието - партия "Бьлгарски възход", Стефан Янев? 

Когато прие план за въвеждане на еврото от 1 януари 2024 г, или днес, когато твърди, че това щяло да ликвидира суверенитета на Бьлгария.

Ето фактите:   

-  На 30 юни 2021 г. - не друг, а именно служебното правителство на Стефан Янев одобри Национален план за въвеждане на еврото от 1 януари 2024 г.

- Днес, 28 май 2022 г., същият Стефан Янев заяви в ефира на bTV, цитирам: "Българският лев е последният остатък от суверенитет на българската държава, а с приемането на еврото ще закрием и него". Поводът - следващата стъпка, направена от настоящия кабинет, за изпълнение на приетия от ръководеното от Стефан Янев правителство Национален план за въвежданена еврото от 1 януари 2024 г. Повтарям и потретвам - приетият от правителството на Стефан Янев Национален план за въвеждане на еврото от 1 януари 2024 г. 

Пак питам кога е честен Стефан Янев - когато собственоръчно закрива - по днешните му думи -  "последният остатък от българския суверенитет", като приема план за това, или днес, когато говори точно обратното?

Кога е честен Стефан Янев - когато заяви, че е готов да гласува за Кирил Петков или днес, когато заяви, че по същото време не бил вярвал на Кирил Петков?  

Ето фактите:

- На 31 август 2021 г. министър-председателят Стефан Янев заявява в ефира на Нова ТВ, цитирам: "Разбира се, че аз бих гласувал (б.м. в изборите) за хора като Асен Василев и Кирил Петков".

- Днес, 28 май 2022 г., същият Стефан Янев, но вече като партиен "лидер", заяви пред bTV, цитирам: "Като премиер не вярвах на Кирил Петков".

Пак питам: кога е честен Стефан Янев - когато като премиер заявява, че ще гласува за хора като Кирил Петков, т.е  толкова силно му вярва, че би пуснал бюлетина в изборите за него, или днес, когато заявява, че по същото време не бил вярвал на Кирил Петков."