Очевидно е, че през последните години е съществувала добре структурирана мафиотска структура, която е търсила хора с проблеми и се е опитвала да им ги решава чрез заплащане. Това каза в ефира на Euronews.bg бившият градски прокурор на София, а днес адвокат, Николай Кокинов.

Знаете, че Мартин Божанов, който е известен с прякора „Нотариуса“ всъщност не е бил нотариус, не е имал юридическо образование. Той просто е бил поредният измамник, който е спекулирал с притесненията на хора, които са били подложени на някаква наказателна репресия.

„Явно не е било изгодно за никого да афишира съществуването на подобна група. Самата група по очевидни причини също не е желаела да афишира съществуването си публично. Хората, които са участвали в някакъв престъпен сговор с тази група отново по очевидни причини не са желаели да дадат гласност“, отбеляза още бившият главен прокурор на София.

Според Николай Кокинов групата на „Нотариуса“ и Пепи Еврото са съществували паралелно и са извършвали конкурентна дейност в областта на правосъдието. Много вероятно е извършителят или поръчител на убийството на Мартин Божанов да е останал недоволен за нещо, което не е било свършено, обясни още Кокинов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук