Ръководството на регионалното министерство ще се среща оттук нататък само със собственици на пътностроителните форми за уреждане на наши договорни отношения. Това заяви на брифинг служебният министър Виолета Комитова по повод днешния трети национален протест на фирмите от пътния бранш, който се проведе тази сутрин пред МРРБ.

"Вчера поканихме на среща днес от 10.30 часа всички собственици на фирми за разговор с министъра и ръководството на МРРБ.

Причината за тази покана, че че от 4 месеца се срещахме с профсъюзи, с представители на фирмите, с браншовата камара "Пътища".

Стана ясно, че разговаряме с някакви посредници, които преразказват нещата както те преценят и разговорите ни не водят до крайни решения", обясни Комитова.

Целта ни е да си уредим договорните отношения с тези фирми, да продължим да работим с тях като показваме най-голямото възможно отношение като към български строители, които изграждат нашата пътна инфраструктура, каза служебният министър.

"Затова взехме решение, че оттук нататък ще провеждаме срещи само със собствениците на тези фирми, тъй като те са страна по договорите. Журналисти са ме питали които са тези фирми и кои са техните собственици. Ние знаем кои са фирмите, но не и кои са собствениците им", заяви Комитова.