Заместник-председателката на парламента и лидер на партията "Обединени земеделци" Анастасия Мозер получи презерватив в плик, адресиран до нея. Същата пратка изненада и останалите депутати. "24 часа" разкри, че инициативата е на журналиста Мартин Карбовски, а негови къртици в парламента, осъществили акцията, са Павел Чернев и Любен Дилов-син.
Идеята е да се въздейства на народните представители за присъствието на педофил в комисията по вътрешен ред. " Трябват ли ви презервативи, за да продължавате да пазите мястото в народното представителство на ваш колега, осъден за педофилия на втора инстанция, който с адвокатски номера се опитва да изкара целия си мандат не просто като заподозрян, а вече като осъден за педофилия?",  пише в бележките, придружаващи кондомите.
Как са проникнали тези неприлични стоки и как са минали охраната, дивели се днес депутатите, но Чернев и Дилов сами се похвалили, че лично са ги напускали в кутиите.

"Сега ще броим в кое кошче и в кой кулоар - десния или левия, са изхвърлени повече презервативи, а също и кои са ползвани", пошегувал се един от народните избраници. /БЛИЦ