Щеше да е хубаво тук да стоим с един друг човек, човекът от Банкя. Не само като лидери на партии, които си оспорват управлението на България, но и като водачи на този район. Така щеше да е почтено към вас, да чуете предложенията ни и да изберете по-доброто за България. Но уви, човекът се скри. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в гр. Банкя пред събралите се социалисти и гости.
„Ние желаем промяната и тя е: българска икономика, българско производство, български стоки и храни на българската трапеза.  Ето защо ще направим фонд „Индустрия”, който ще инвестира в откриване на производство, на предприятия, защото без икономика, няма нищо. А те, задочно представям алтернативата им, са се обградили със седем – осем фирми, които взимат всичко в икономиката, всички европейски пари, обществени поръчки. Ние сме за малкия и средния бизнес, за българския производител”, каза лидерът на БСП.
 

Корнелия Нинова добави, че левицата ще сложи таван на усвояване на земеделските субсидии от един производител, защото, по думите й, няколко фирми взимат всички средства, докато малките и средните производители загиват. Тя добави, че парите ще бъдат разпределени за производство на плодове, зеленчуци, месо и мляко, като така ще се защити българското производство.
 
„Казваме „не” на Европа на две скорости, но и на онази Европа, която продава на нашия пазар стоки второ качество, а в страните от Западна Европа – първо. Не желаем да сме народ второ качество”, категорична бе лидерът на БСП. Корнелия Нинова добави, че хората имат избор между замразени доходи и бедност, геноцид  по отношение на бедните или предложението на левицата за увеличаване на доходите и преодоляване на бедността.
 
Тя се обърна към събралите се млади семейства с деца: „Млади хора, всеки, който работи и има деца, ще бъде облекчен, като плаща по-малко с 50 лева данък на дете на месец. Знаем, че не е достатъчно да ви помогнем, но искаме стъпка по стъпка да се преборим с демографската криза, защото народът ни изчезва. И ако не го проумеем всички политици и не вземем мерки, след години няма да я има България. Ето защо ще помогнем на младите семейства да отглеждат децата си тук”, каза Корнелия Нинова. Тя се обърна и към възрастните хора, като каза, че е крайно време за призчисляване на пенсиите и напомни, че само БСП е правила това през 2008 година. „Тогава пенсиите се увеличиха в пъти, а не с два – три лева. Разчитайте на нас, че ще облекчим старините ви и ще ви помогнем да живеете достоен живот.”
 
По отношение на сигурността по домовете, улиците и границата. „Ще отменим Постановление 208 за настаняване на бежанци в българските общини и поемане на здравните и социалните им осигуровки. Не защото не ги уважаваме и не сме състрадателни, а защото българската държава не дава същите условия на собствените си граждани. Искаме българите да са с равни права в собствената си държава”, отсече Корнелия Нинова.
 
Пред събралите се в центъра на Банкя, Корнелия Нинова изтъкна, че ще бъде премахнато понятието „маловажен случай” от НК, защото и най-малката домова кражба в страната, независимо от стойността на откраднатото, е важна за хората: „Всеки, който пристъпи закона, независимо дали открадне една пенсия от 120 лева, или 120 милиона от обществена поръчка , ще лежи в затвора, където му е мястото”.
 
На събитието присъства и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов, който заяви, че е крайно време за радикална промяна, защото хората са се уморили да слушат само празни и неизпълнени обещания.  Кандидатът за депутат от 25 МИР Анна Славова се обърна към жителите на Банкя, като им припомни, че от милионите изсипани в града-резултатът е нулев. От град на минералните води, където хиляди хора са намирали лечение, днес градът няма баня, но има безработица и бедност. „Имате възможност да изберете бъдещето си, като гласувате с номер 10 на 26-ти март”, добави Славова.