Корнелия Нинова измисли съвсем нова мерна единица – брой лъжи в минута. Програмата им ще струва 15 милиарда лева на джоба на хората. За да се изпълни тя, трябва или да се вземе огромен заем, или да се увеличат двойно данъците на гражданите и фирмите. Това каза кандидатът за народен представител и втори в листата на 23 МИР от коалиция "Реформаторски блок – Глас народен" Антони Тренчев в студиото на bTV.

Той обвини БСП в популизъм и подчерта, че програмата им е нереалистична и опасна за икономиката на страната. Гечев фалира 16 банки през 90-те години, а сега пише икономическата програма на БСП, кой да ви повярва, попита Тренчев представителя на БСП. През цялото 43-то Народно събрание БСП лъгаха и за СЕТА.

Целият ЕС разбира ползите от това споразумение, само българското БСП – не, понеже не са прочели този документ от 2000 станици, добави Тренчев и подчерта, че подкрепя еманципацията на президента Радев от БСП по отношение на ползите от търговското споразумение за България. За Бялата книга на Юнкер Тренчев каза, че в момента, в който се решава бъдещето на ЕС, Корнелия Нинова и БСП с техните послания могат да докарат България до тежка политическа изолация, непозната от 90-те години насам.

Но в тази кампания популизмът не се лее само от ляво, той и идва и от някои формации в дясно, обещаващи 700 лева пенсии и 1500 лева заплати, каза Тренчев и подчерта, че «РБ-Глас народен» категорично не участва в обидното за хората наддаване. И 10 % не искахте да увеличим заплатите на учителите, когато Кунева преди 6-7 месеца го предложи, а сега говорите на учителите, че двойно ще им вдигате заплатите – какъв е този популизъм, попита Тренчев представителя на ГЕРБ. Понякога сте толкова десни, че застигате БСП отляво, коментира още Реформаторът предизборните послания на ГЕРБ. По думите на Тренчев трябва да има работеща икономика и повече седства за образование и здравеопазване.

Ако се намали ДДС от 20 на 18 %, това ще остави 1 милиард лева в джобовете на хорта. Трябва да се изчислява честно и таксата смет – според реалното количество отпадъци, не според имота, както е сега. Също сме заложили вдигане прага на фирмите за регистрация по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева, добави Тренчев. Според него, във връка със ситуацията в съседна Турция, и служебният кабинет, и ЦИК следва да гарантират, че няма да има организиран по незаконни начини вот на изборите и коалицията "РБ-Глас народен" имаме позиция, че ако се налага, след анализ на ситуацията, секции в Турция Българската държава да не открива, припомни той. Тренчев призова политическите сили да не се заиграват със страховете на хората по повод бежанския проблем. РБ предлага общи европейски сили за сигурност да бъдат разположени по цялата граница на ЕС, което би било добро общоевропейско решение на въпроса, категоричен бе той.