Кметът на село Трояново, община Камено, Андон Николов е починал от коронавирус тази нощ в бургаска болница, съобщава "Флагман", позовавайки се на негови близки.

Николов бил диагностициран с Ковид 19 точно преди седмица.

Установено е, че се е заразил от съпругата си Катя, която е домакин в ОУ „Христо Ботев“ в Трояново. 

Миналата неделя (1 ноември) е приет за болнично лечение. Състоянието му се влошавало с всеки изминал ден. В петък е преместен в интензивно отделение, а в последните два дни лекари са направили и невъзможното, за да го спасят, но за него е нямало шанс. В 00:30 часа днес Николов е издъхнал.Той си отива от този свят на 68 години.

Негови близки разказаха, че е имал онкологично заболявани, с което обаче се е справил напълно преди 8 месеца. Последните му изследвания показали, че той е напълно здрав. Похвалил се пред приятели на рождения си ден през март т.г., че е преборил страшната болест.

Загубил е живота си буквално за няколко дни. Миналата седмица жена му вдигнала температура, влошила се, приета е в болница с диагноза Ковид 19. Катя в момента е по-добре, стабилизирана е и няма опасност за живота й. Тя е поискала да не погребват съпруга й, на когото е отдала целия си живот и родила две деца, докато не я изпишат от болница.

Засега тялото на Николов ще бъде задържано в моргата и ще се чака разрешение от здравните власти за погребение.

Припомняме, че Андон Николов управляваше село Трояново от 13 години. Той има две деца – дъщеря Мария, зарадвала го с две внучета и син Димитър, от когото също има внук.

„Андон Николов беше прекрасен човек. Правеше всичко за селото и много хора го обичаха. Надявам се да можем да му направим изпращане, каквото подобава“, каза негов приятел.