Почина уважаваната учителка в Средно училище с изучаване на чужди езици в Благоевград Татяна Марковска на 61 г. Тъжната новина съобщиха от СУИЧЕ с пост във Фейсбук, пише Struma.bg.

“С дълбоко прискърбие съобщаваме, че днес завинаги ни напусна нашата скъпа госпожа Татяна Марковска. Скръбта ни е безмерна. Любим преподавател на поколения ученици, високоуважаван специалист, прекрасен човек и колега, тя завинаги ще остане в спомените ни и в историята на нашето училище. Почивайте в мир, госпожо Марковска! Дълбок поклон!”.

Тя е поредната жертва на заразата сред учителите. От началото на учебната година коронавирусът е отнел живота на петима учители. Както БЛИЦ писа 49-годипната преподавателка по английски език Айлин Байрактарова почина вчера. Тя е работила в СУ "Васил Левски", където има заразени още петима учители. Колегите ѝ не могат да повярват на случилото се, а училището е потънало в скръб.

Смъртта на учителката била внезапна, само пет дни след като станало ясно, че е заразена. В събота Айлин била приета в болница, но състоянието ѝ рязко се влошило. 49-годишната жена била вдовица и оставя 12-годишното си дете сираче.

"Благодарим ти, Айлин, че беше част от семейството на СУ "Васил Левски" - написаха на Фейсбук страницата на школото.

Сред жертвите е и 63-годиен учител от основно училище в община Баните. По-рано тази седмица стана ясно, че коронавирусът е отнел живота на още две учителки - от Шумен и от Разград. 49-годишната преподавателка от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии "асен Златаров" в Шумен е починала в местната болница. 

48-годипната ѝ колежка от ОУ "Н. Й. Вапцаров" в Разград пък била под карантина в дома си, когато състоянието ѝ се влошило. След това жената била хоспитализирана, но въпреки усилията на лекарите издъхнала.

През този месец битката с болестта загуби и 58-годипната Руми Радославова от Първо средно училище "Св. Седмочисленици" в Търговище.