Огромна опашка се изви при паспортната проверка на Терминал 2 на Летище София, сигнализираха потърпевши пътници. Сред тях е и журналистът Георги Тошев, който публикува видео в профила си във „Фейсбук”, на което се вижда, че работи само едно гише.

Пред bTV той заяви, че са се събрали над 1500 българи и чужденци, като сред тях е имало малки деца, възрастни и хора с увреждания. 

От „Гранична полиция” обясниха, че е имало струпване на няколко полета, заради което са се събрали повече хора. Работили са толкова гишета, колкото е трябвало да работят, казаха още от „Гранична полиция”.

„На паспортната проверка се оказа, че от 2 работещи гишета, заради проблем с паспорта на българка с двойно гражданство, човекът на едното гише влезе в една стая и оттам насетне започна ужасът”, обясни по-рано Георги Тошев. „Аз чаках 35-40 минути. Хора отзад бързаха и молеха да ги допуснем, защото губеха полет”, посочи Тошев.  

„Когато работи едно гише на международно летище, на Терминал 2, в разгара на сезона, това е позорно за България. Първото и последното впечатление на всеки един човек е летището”, изтъкна журналистът. „Най-големият проблем беше, че нямаше никаква информация”, изтъкна той.

От Ръководството на въздушното движение съобщиха, че през целия ден не са наблюдавали закъснения на излитащи самолети. Времето за излитане е в толеранс от 10-15 минуити. Дори да е имало закъснение, полетите са излитали в този срок.