Испанската кралица Летисия е дала положителен резултат за COVID-19 във вторник и има леки симптоми, съобщиха от Кралския двор в Мадрид.

Това е причината тя да отмени всичките си ангажименти за сряда. В зависимост от състоянието ѝ, програмата ѝ за следващите дни е възможно да се пренареди.

Летисия е вторият член на Кралското семейство, който се разболява от COVID-19, след като крал Фелипе VI, го прекара през месец февруари.

Свекърва ѝ, бившата кралица София също беше болна от коронавирус, поради което не успя да се види на 24 май със съпруга си бившият крал Хуан Карлос Първи при първото му завръщане в Испания, след като избяга от правосъдието в Абу Даби. Тя обаче официално вече не се води член на кралското семейство.

Сегашната кралица Летисия като цяло се чувства добре и има леки симптоми. Според лекарите най-вероятно се е заразила по време на срещата на върха на НАТО , която се проведе в Мадрид в края на миналия месец. На нея кралицата имаше много ангажименти, свързани най-вече със съпругите на лидерите на страните от Алианса.

Заради рязкото покачване на броя на заболелите в страната министърът на здравеопазването Каролина Дариас препоръча отново да започне използването на маски в закрити пространства, но изрично подчерта, че правителството на този етап няма да го прави задължително, отбелязва БНР.