Придвижването с такси в Сандански освен, че е спекулативно скъпо, може да се окаже и опасно, пише Struma.com. Само за 1 час в събота вечерта полицаите от курортния град заловиха трима водачи на МПС, които извършвали таксиметрови услуги съвсем незаконно и без необходимата правоспособност.

Пръв в капана на полицаите падна Илиян Балтов, управлявал лек автомобил Шкода Фабия, собственост на фирма "Литер" Сандански по улица Воден в посока ГУМ. Проверката установила, че водачът управлява без да има нужната правоспособност и психопреглед.

Минути по-късно на улица "Пирин" в града за проверка е спрян друг таксиметров автомобил управляван от Георги Якимов, познайник на ченгетата, осъждан и криминалнопроявен. И той се качил на такси без правоспособност,извършвайки курсове от ресторанти извън града до хотелите в центъра. Без правоспособност бе задържан и Живко Димитров, който пък е заловен на улица Стефан Стамболов.

Проверките по таксиметровите фирми и шофьори продължават. Случаят не е типичен за Сандански, тъй като и в Благоевград полицаите не веднъж са залавяли нередовни таксиметрови шофьори. Случвало се е и психичноболни да управляват таксита и да возят хора. Припомняме случай ,в които такъв шофьор от пиацата при "Билла" плашеше клиентите с "теориите си за конспирация и предстоящ апокалипсис",държеше се агресивно и след многократни оплаквания документите му бяха взети и водачът бе свален от автомобила си.

Да не говорим, че имаше и такива ,които бяха залавяни да шофират таксита сред употреба на алкохол и дори упойващи вещества