Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов атакува Светослав Иванов в социалната мрежа.

Поводът са думите на водещия за Хитлер, който идва на власт и извършва престъпленията си, носен на гребена на езика на омразата сред народа и внушаването на лъжи, че Германският райх има право да анексира съседни страни, в които има немскоговорящо население, което уж е подложено на репресии.

Водещият на bTV в предаването си припомни, че чрез референдуми Хитлер намира оправдание за заграбване на пълната власт, която развързва ръцете му за кръвопролитията, които следват.

"Всичко започна с няколко прости въпроса. Въпроси, които щяха да го изстрелят до върха на властта. Първо попита народа "Съгласни ли сте страната ни да се оттегли от Лигата на нациите?" И народът каза "Да". 

След това попита същия народ: „Съгласни ли сте да слеем позицията на президента с тази на премиера?“.

И народът каза – да. След година попита народа си за трети път: „Съгласни ли сте да анексираме Австрия?“ И народът каза... да.

Всички знаем какво следва.

Но след тези референдуми, с които Адолф Хитлер легитимира стъпките си към всеобщата световна катастрофа, германците никога повече не си и помислят да организират референдуми, спомняйки си точно въпросите, с които нацизмът си проправя път под общото одобрение на обществото.

Защото, както казвал Хитлер – „Аз изпълнявам волята на народа си“, обясни Светослав Иванов

Костадинов реши да се противопостави на водещия:

"Според Светослав Иванов, водещ на предаването "120 минути" по bTV, референдумите били опасни, защото много диктатори били дошли на власт чрез референдуми. Това всъщност не е вярно, няма нито един такъв случай. Има обаче десетки случаи на диктатори, дошли на власт чрез избори - Хитлер е най-големият пример.

Ето защо сега чакам тази седмица, след като отрече референдумите като опасни за демокрацията, Иванов да отрече и изборите като още по-опасни. Жалка работа! Страхът на статуквото (партии, медии, неправителствени организации) от българския народ стана толкова осезаем, че буквално може да се пипне вече."

В дискусията се намеси и известният режисьор Максим Генчев, последовател на лидера на "Възраждане".

Той посочва "Светослав каза “Сократ е бил убит в следствие на референдум!”, ако днешният Сократ е Гого папионката или някое подобно изчадие, одма!!!"

Прави впечатление, че по принцип страницата на Костадинов се модерира внимателно и неприятните коментари по негов адрес се скриват.

Не са скрити обаче коментарите, които опитват да омаловажат престъпленията на Хитлер като се внушава, че той е "направил много за Германия", макар всъщност "благодарение на Хитлер" Германия да губи 7 милиона души и половината си територия. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук