Проверка на Районно управление на образованието - Варна е установила, че подписка срещу въвеждане на еврото не се разпространява на територията на училището, в което учи Тодор Костадинов, син на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Това става ясно от отговор на въпрос от Министерство на образованието и науката, цитирани от News.bg.

Учениците, включително и Костадинов, твърдят, че инициативата се разпространява извън училище. Няма информация за физически сблъсък между ученици, посочват от МОН.

Директорът на училището е извикал Тодор Костадинов на разговор, в който му е обърнато специално внимание, че законът не допуска в училище да се налагат идеологически доктрини и е забранена политическа и партийна дейност.

Информацията в медиите, че синът на Костадин Костадинов от "Възраждане" е участвал в сбиване по повод разпространяването на подписката срещу еврото дойде лично от партийния лидер, който описа не без гордост ситуацията във фейсбук профила си.

Малко по-късно обаче постът му беше изтрит. Именно Костадин Костадинов посочва, че синът му е събирал подписи в училището.

Костадинов коментира случая и на извънреден брифинг на "Възраждане" за референдума за лева и еврото, иницииран от партията.

"Няма такъв инцидент, защото не е инцидент. По тази логика в училище всеки ден стават такива инциденти. Второ някъде прочетох, че моят статус е бил изтрит. Не е изтрит, напротив там си е – влезте и го прочетете", посочи той.

Ма въпрос дали се е достигнало до бой, той шеговито отговори: "Имало е престрелка, Путин лично е дал картечница".

Костадинов посочи още, че когато някой ти удари шамар, не стоиш. Той коментира, че към членовете на "Възраждане" провокациите са непрекъснати.

"Към нас провокациите са непрекъснати. Когато сме подавали сигнали, знаете ли какъв е резултатът – срещу нас се вади оръжие. Аз самият съм заплашван поне по 1 път седмицата. Имаше заплахи към двама членове на "Възраждане". Те подадоха сигнал и им беше предложена охрана. Единият приема и един месец ходи с охрана, но през това време нищо не се случва с разследването. След като стигаме до ситуация, в която лицето, което го заплашва, вади пистолет. До там ли трябва да стигнем", попита още той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук