Пред препълнена зала със симпатизанти в Историческия музей в Благоевград лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов представи листата с кандидатите за народни представители в Пиринско,  начало на която е зам.-председателят Цончо Ганев. 

Основната цел на „Възраждане“ е да стане първа политическа сила на изборите и да управлява самостоятелно като провежда независима политика, обяви Костадин Костадинов  и добави, че всичко зависи от хората. „Има златен шанс да се промени ситуацията, така че в българската политика да не доминират случайни хора.

Властта е във вашите ръце. Ние сме тези, които ще преосноват държавата. Алтернативата е „ Възраждане“  или разруха.“ заяви Костадинов. Той отговори на въпроси на граждани, свързани с концесиите,  корупцията, търсенето на персонална отговорност от депутати и магистрати за техните решения, мандатност на кметове и др.

Председателят на „Възраждане“ коментира и войната в Украйна, като бе категоричен , че най-важният приоритет е запазването на мира в нашата страна. „Предизборната кампания реално приключи с новината за частичната мобилизация в Русия. Войната в Украйна става все по-близка до нас.

За съжаление,  опасността да стане широкомащабен военен конфликт, който да погълне цяла Европа,  е огромна. От тази гледна точка, на 2 октомври ние избираме между мира и войната. Мирът се олицетворява от „Възраждане“, защото ние сме единствената политическа организация, която заявява ясно и категорично, че няма да включи България в този военен конфликт на страната на НАТО.

Войната се олицетворява от всички останали - ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС, ИТН , и всички останали, които казват, че ще изпълнят своите ангажименти към НАТО,  и ако ни заповядат, ще изпратят български войници да умират за американския интерес в Украйна. Ние няма да допуснем САЩ да водят война с Русия с ръцете на българските войници. Нека това да бъде максимално ясно и категорично разбрано. Това е основното, което трябва да коментираме,  всичко останало отива на заден план.“, заяви Костадин Костадинов и призова да се гласува на предстоящите избори.

„Хората държат властта. И ако на 2 октомври тя бъде хвърлена от тях просто на улицата, не бива да се сърдим на никого. Това, което обясняваме на нашите сънародници, е много простичко. Властта е в техните ръце и от тях зависи каква ще бъде тя в следващите месеци и години,  може би, защото  никой не знае колко ще издържи следващият парламент.

Ако те искат да дадат властта в ръцете на хора, които да продължават досегашната убийствена за България политика, не бива да се сърдим на никого, че до края на годината България ще намалее със 100 000 души, следващата - с още 100 000,  след 8 г. ще сме намалели с още 1 милион души. В България ще останат предимно старци и хора, които не са от български произход.  Това е едната алтернатива.

Другата алтернатива  е да гласуват за „Възраждане“. И тогава България след 10 г. ще бъде 10 милиона, с двойно по-голям брутен вътрешен продукт и твърде вероятно да е 140 000 кв. км. България ще бъде такава, каквато ние я поискаме, каквато я пожелаем, каквато я начертаем. Това зависи единствено от нас. Ето защо гласът на всеки един българин е изключително важен.

Този, който не гласува, извършва престъпление спрямо бъдещето на собствените си деца. Той се отказва от собствената си власт и доброволно се обрича на робство. Ние призоваваме всеки един български гражданин да гласува. Без значение дали за нас или за някого другиго. Изборът трябва да бъде направен. Задължително. Защото правото да избираш е основното право на свободния човек. Робът няма право на избор. “ заяви Костадинов.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!