Лидерът на "Възраждане" смята, че е измамен от журналистката Генка Шикерова, защото не му е казала, че работи за "Свободна Европа". Той заяви, че ще я обяви за чуждестранен агент, когато почне да управлява страната.

Такава ще е съдбата и на други журналисти, които "Възраждане" решат, че работят в "американски българоезични медии ". 

Самият Костадинов споделя тиражира мнението си в американския Фейсбук.  

Той се чувства огорчен, защото е имал добро мнение за нея.

"Възраждане" има принципна позиция - не даваме интервюта и не общуваме с жълти медии, както и с такива, водещи се за български, но издържани от САЩ. Само че вчера една журналистка, работеща в такава медия, ни измами доста нагло.

На отворената среща в Благоевград снощи видях Генка Шикерова, за която имах добро мнение и знаех, че работи в българската медия ТВ1. На срещата имаше и други журналисти, които изчакаха тя да приключи, за да могат да зададат въпросите си. Шикерова обаче излезе малко преди края на срещата, което ме озадачи. Като свърши, реших да вляза в профила и във фейсбук, още повече, че сме приятели там (тя ми беше пратила покана за приятелство преди време). Когато разбрах, че работи в жълто-кафявата американска "Свободна Европа", веднага и написах съобщение. Отговорът е налице.

Няма да коментирам некоректните действия на журналистката. Те са показателни сами по себе си. Просто напомням - когато Възраждане започне да управлява, всички американски българоезични медии ще трябва да се обявят като американски агенти (така, както е според американското законодателство в САЩ, което ще приложим и в България). А след това на всички "независими" български журналисти, плачещи за свободата на словото у нас, докато междувременно един по един приставаха на американското посолство, ще им се наложи публично да се декларират като американски агенти. Не като журналисти.

Просто нямам думи, за да изразя погнусата и отвращението си..."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук