Главатарят на мафиотската приватизация Иван Костов потегли с влак "Грабеж" по пътя на задкулисието. Менторът от "Драгалевци" прикачи и няколко вагона - Христо Иванов, Николай Ненчев и адвоката му Радан Кънев.
Трите избушени вагона пробват всячески маневри, за да докажат, че нямат връзка с локомотива. Жалката им игра обаче няма как да заблуди никого.
 
Разследваният Николай Ненчев

 
Проваленият министър Христо Иванов
 
Ученикът на Костов Радан Кънев

Машинистът на "Агнешките главички" се опитва да зареди въглища от мините на скандалните си приятелчета Прокопиев и Цветан Василев. Банкерът-беглец също се е качил на влака в очакване на индулгенция от пленения съд на Лозан Панов, Калоян Топалов и Методи Лалов.
 
Босът на "Капитал" Иво Прокопиев
 
Наглата игра с ограбените пари на българските пенсионери няма да излъже избирателите на предсрочните избори, защото те все още плащат сметката от разграбената държава.
 
Банкерът-беглец Цветан Василев

Движещата сила на влака "Грабеж" е мръсната сделка, с която искат отново да опоскат милата ни татковина. Сметките на ментора от "Драгалевци" обаче могат да се окажат грешни, въпреки че е завършил математика. И влакът му "Грабеж", вместо към парламента, може да тръгне към затвора.