Некомпетентният и провален министър на правосъдието Христо Иванов, който благодарение на връзките на кукловода му Иво Прокопиев в Софийския градски съд получи скорострелна регистрация за партията на олигархията “Да(Й), България”, продължава да удивлява юридическата общност. Час след като съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра за и.д. административен ръководител на Софийския районен съд съдията от Градския съд Стефан Милев, партията на Прокопиев и Иванов излезе с политическа декларация за решението на независимата съдебна власт в лицето на кадровия орган – ВСС.

С безпрецедентно юридически неиздържана и по същество клеветническа партийна позиция на Изпълнителния съвет на “Да(Й), България” атакува безупречен български магистрат, в лицето на съдия Стефан Милев, който само преди година се класира първи на конкурс за съдия в Софийския градски съд. Преди това Милев има над 10-годишен стаж като прокурор в Софийската районна прокуратура. Бил е и преподавател в Националния институт на правосъдието. Всичко това, само защото Милев не се е съгласил името му да се свързва с олигархично зависимия Съюз на съдиите в България, управляван задкулисно от Иво Прокопиев през марионетката му Христо Иванов. 

Опитът за разправа на “Да(Й), България” с независим магистрат, който си е позволил да изрази в лична позиция несъгласие с атаките на олигархията и нейните политически марионетки срещу правосъдието, е повече от знаков пример за риска, пред който не просто институциите в България са изправени, но и всеки професионалист, който откаже да бъде зависим от олигархично-задкулисната мафия в правосъдието, икономиката, образованието, здравеопазването и културата. 

За пореден път уличната партия “Да(Й), България” атакува без всякакво основание главния прокурор, както и Висшия съдебен съвет. По този начин, некомпетентният Христо Иванов се надява, че ще може да придобие малко по-голяма електорална подкрепа от заявената 0,7%, според актуалните социологически проучвания. Не за първи път псевдо политици се опитват да мародерстват и грубо да потъпкват правосъдието у нас. Но за разлика от предишните атаки, при които ВСС излизаше с критична позиция, този път мнозинството от кадровиците на Темида трябва ясно да се противопоставят на опитите за фашистка разправа с неудобните за олигархичното задкулисие магистрати.

Добре би било, ако този път ВСС запознае с клеветническата и манипулативна политическа атака на “Да(Й) България“, граничеща с фашизъм, посланиците на Европейския съюз и особено на Съединените щати. Още повече, че днес атакуваният съдия, преди години е бил на кратко обучение по американска демокрация и правосъдие във Вашингтон, по покана именно на Фондация “Америка за България”. След признанието на посланик Ерик Рубин, че Фондация “Америка за България” финансира медии и неправителствени организации, които са в основата на “Да(Й), България”, дипломатът трябва да обясни и дали подкрепя профашистката позиция на олигархичната партия. 

Парадоксът е, че у нас фашизмът настъпва, а негови предводители се оказват лобистите на хомосексуалните бракове, легализирането на наркотици и защитниците на потенциални терористи и нарушители на държавните граници.