Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сложи край на спекулациите и обяви предложението на партията за нов министър-председател на страната

Припомняме, че БЛИЦ първи съобщи името на Даниел Митов като кандидат-премиер на ГЕРБ още преди обед днес.

Преди няколко дни Митов официално бе приет в редиците на ГЕРБ като партиен член, след като преди това беше част от формацията на Меглена Кунева, а още преди това и на ДСБ. 


През 2014 г. Даниел Митов беше назначен за министър на външните работи от президента Росен Плевнелиев в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство - второто на Бойко Борисов.

А днес лидерът на партията го обяви като предложението на ГЕРБ за нов министър-председател на страната. 

Преди това Митов е член на Демократи за силна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г.

След като цялото ѝ ръководство, начело с лидера Иван Костов, подава оставка, Даниел Митов е избран за заместник-председател на ДСБ.

През 2002 г. завършва „Политология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2001 – 2002 г. специализира „Политически умения“ в Центъра за продължаващо обучение на НБУ. Участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund (German Marshall Fund of the US), както и в „Programme des personnalites d’avenir“ на френското външно министерство. Член на Младежкия консервативен клуб (МКК) от 2000 г.

През 2012 г. Митов се присъединява към партията Движение "България на гражданите" на бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Избран е за член на Националния съвет на партията и остава такъв до есента на 2012 г. Оттегля се от политиката поради ангажиментите си към Националния демократичен институт, чийто постоянен представител е.