Директорът на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти” Михаил Куцев е номиниран за бургазлия на 2008 г., съобщиха от пресцентъра на общината. Наградата се дава на личности, допринесли за просперитета и популяризирането на града, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас. В десетото издание на медийната кампания Михаил Куцев се съревновава с общинския съветник Семир Абумелих, изпълнителния директор на бургаския аеропорт Калин Барзов, директора на математическата гимназия Станчо Славов и бронзовия медалист от олимпиадата в Пекин – борецът Кирил Терзиев.
„Шефа на Летния театър”, както шеговито го наричат колегите му в Общината, е номиниран за главната си роля в организирането и провеждането на музикалния фестивал „Спирит ъф Бургас” и Фестивала на пясъчните скулптури. Двете събития получиха международно медийно отразяване, накараха Европата да заговори за Бургас и повишиха значително туристическия рейтинг на града.
Напоследък Михаил Куцев често говори по телефона на английски и се усмихва тайнствено като Мона Лиза, щом го попитат кой ще пее на „Спирит ъф Бургас” догодина.
Всички номинирани за „Бург на годината” са достойни за наградата, но служителите в Община Бургас, смятат, че тяхното “гардже” е най-хубаво и призовават бургазлии да гласуват на тел. 056 / 860 860. /БЛИЦ