Красимир Влахов встъпи в длъжност като председател на Софийския районен съд. Той бе приветстван от неговите колеги Светлин Михайлов, председател на СГС, и Лазар Груев, председател на ВКС. Преди да заеме тази длъжност, Красимир Влахов е бил съдия във ВКС и един от авторите на Наръчника на практикуващия адвокат. В момента също е преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
На официалната церемония Лазар Груев заяви, че преди време е обещал да помага на Софийския районен съд и няма да престане да го прави. Той увери представителите на районния съд, че винаги би изслушвал и отстоявал проблемите на най-натоварения съд в страната. Той подчерта мнозинството, с което Висшият съдебен съвет назначи Красимир Влахов на поста му - 19 гласа от 25.

Новият ръководител на Районния съд заявил пред Груев, че обича служителите в тази система. Затова председателят на ВКС изрази убеденост, че нещата в СРС ще вървят на добре. Самият Красимир Влахов каза, че е наясно с проблемите на поверения му съд и определи като героизъм натовареността на служителите. Според него най-големият проблем е обезпечеността на сградата на Районния съд. Той обеща, че ще положи усилия да има честно администриране и безпристрастност при присъдите. Новият ръководител на СРС увери служителите, че ще има равномерно разпределение на делата по случаен признак. Той обаче подчерта, че ще контролира много стриктно и недобросъвестността в системата. “Вие сте лицето на правосъдието”, се обърна Влахов към служителите, които бяха в залата, за да го поздравят за назначаването му. Новият председател на Районния съд обеща пред медиите, че работата на съда ще бъде прозрачна пред журналистите и той винаги ще бъде на разположение по всякакви въпроси. /Милан Николов, БЛИЦ