66-годишна жена с тежък диабет, сърдечна недостатъчност, гангрена на крака и Ковид пневмония е изпратена на… домашно лечение в Кърджали. Синът й трябва да премине в режим на карантина, но няма кой да се ще грижа за майка му, пише 24rodopi.com.

„Майка ми бе приета в хирургия за обработка на гангрена на крака вследствие на диабет. Направена й бе снимка на бял дроб и се оказа, че е с пневмония. Интервенцията на раната бе извършена, след което й направиха ПСР тест. Той се оказа положителен, а при този вариант медиците посочиха, че трябва да я изпишат. Причината-няма легла", пише кърджалиецът, изпаднал в тежката ситуация.

По-късно посочиха, че легла има, но не е за приемане. Аз съм контактен от „първи ред“. Всеки момент ще ми бъде дадено предписание за карантина. Какво правим обаче? Не мога да бъда в домашна изолация в жилището на майка ми, което се състои от една стая. Тя е на легло и трябва да бъде обслужвана поне по три пъти на ден. Трябва ли да нарушавам карантината?

Възможно ли е да ми бъде позволено поне по три пъти на ден да бъда до нея?“, пита още синът на Айше Акманова.

Кърджалиецът иска само едно - позволение да „нарушава крантината“ поне три пъти дневно, за да полага грижи за родителя си на легло.