Моят живот е изпълнен с пътуване, споделя Кристина Димитрова, която на 31 ще закръгли 60 лета. Към приключването на броя все още е тайна къде звездите ще са подредени най-късметлийски за бъдещата година на певицата, а накъде ще хване самолета Кристина, ще определи астролог.
 “Астролог ми казва къде да си празнувам рождения си ден, това е нова модна тенденция, теорията е, че звездите са подредени по най-подходящия начин за определения човек, според часа на раждане. Миналата година това беше Лисабон, а аз приех предсказанието с отворени обятия, много обичам да пътувам, така се зареждам с положителна енергия. И така ми потръгна. За Нова година имах ново парче от Иван Тенев - “Аморе мио”. А напоследък съм в треска за нови песни. Подарък ми направи и Стефан Димитров, не мога да се оплача, всичко е прекрасно, споделя певицата.
 

Години наред Кристина Димитрова е определяна като една от най-секси изпълнителките на България. Тя и днес изглежда прекрасно. 

Има два неуспешни брака зад гърба си - с текстописеца Иван Тенев и с футболиста Георги Димитров, но от над 25 години живее с Васил, който е по-млад от нея, и с това разбива колежките си от естрадата 

Кристина Димитрова има забележителна музикална кариера, но и впечатляващ живот извън сцената. Прочутата певица се е развеждала два пъти, има двама синове и... купища луди моменти. В началото на 80-те тя се превърна в секссимвол, а привлекателното си излъчване е съхранила непокътнато и до ден днешен. 

“Не съм от хората, които си крият годините, и нямам никакви притеснения, при положение че всекидневно получавам хиляди комплименти и съм щастлива. Пожелавам на жените на моята възраст да се чувстват така, както се чувствам аз в моята кожа. Притеснения наистина нямам - даже напротив, смятам, че помъдрявам от година на година. Някак по-уравновесена се чувствам вече, защото преди бях малко по-луда глава”. (Смее се.) 

Тя е толкова луда, че е луда за двама! Лъвица, която не подлежи на дресировка, казва Иван Тенев и до ден днешен за нея!

А Кристина се съгласява: Да,... хубавото е, че все още имам адски много енергия. Хората трудно ми издържат и обикновено около мен трябва да има двама-трима човека, които да успеят да издържат на моето темпо. И това ме крепи. Наистина е зареждащо! Той е абсолютно прав в тези си думи за мен. 

Да, луда глава съм и не подлежа на никаква дресировка! С Иван останахме приятели, нас винаги ще ни свързва синът ни Димитър 

Аз винаги съм оценявала много Иван, защото той е уникален кавалер. Никога не пропуска празници, не пропуска поводи, в които да ми се обади, да ме покани някъде - заедно с Митко да празнуваме. Подаръците, които прави - и не само на мен, а на всички мои близки, това е уникален жест. Той никога не забравя... Но наистина отстрани звучи невероятно, защото при доста други разводи, когато вече хората си станат “бивши”, тези неща се забравят. И като че ли не уважават жената, която е била до тях, независимо че са приключили отношения с нея.

Човек прави някои крачки в живота си и продължава нататък. Така са ни се подредили обстоятелствата. А и аз най-после срещнах мъж, който не ме ревнува от хората, с които имам работа, от бившите ми мъже, от бившите ми връзки. Не съжалявам никога за това, което се е случило - така е трябвало да се случи. Гледам напред. Не живея с миналото, а само в настоящето и с бъдещето.

Минавала съм през страшни истории, свързани с ревността в живота ми...

И двамата ми съпрузи, които съм имала досега, са ме следили. А аз обичам да разполагам със свободата си, в тези моменти малко или много съм била притискана, споделя Кристина. И подобна ревност е довела единствено до раздяла. 

А аз съм от хората, които правят това, което искат. Да, признавам, някой път съм грешала, но човек се учи от грешките си. И дори и да имам възможността да се върна назад, няма как да променя тези грешки, при положение че тогава аз това съм искала... 

Не отделям много време да съжалявам - даже никак, признава певицата

Единственото нещо, за което съжалявам, е, че при втория си развод оставих сина си едва 5-годишен при съпруга си! Тогава, когато се развеждах за втори път, се наложи да направя този компромис спрямо малкия си син. И съжалявам! Но тогава всички мои близки видяха, че аз нямам друг избор. И може би, ако ситуацията беше сега, вероятно пак така щях да постъпя. Компромисът тогава беше свързан с този момент, с детето ми. И вероятно е било грешка. Той дълго не можеше да ми прости, години.

Но най-големият подарък за рождените ми дни сега е, че с него сме вече в прекрасни отношения! А малкият ми син е един уникален човек! Много са готини и двамата. Честни и много точни мъже, мъжкари, бих казала, много се гордея с тях. Освен това са изключително красиви, като модели са! И вече съм с успокоена душа. 

Откакто бях в Индия, в мен настана едно душевно спокойствие, душевен мир... Не мога да си го обясня, не знам какво точно се случи, но такова уникално въздействие и зареждане беше за мен! 

Имала съм наистина и много трудни моменти в живота си. Мисля, че и в двата свята - и на сцената, и извън нея 
Имала съм периоди, в които участията ми са били малко, минавала съм през своите спадове, както всеки един изпълнител. После е следвало изкачване. И това е нормално, приемам го със спокойствие, защото съм изключително земна, здраво стъпила на земята.

Не съм си въобразявала, че ще бъда вечно на върха. Но дори и когато съм била в тези моменти на спадове, не съм спирала да работя. До ден днешен съм се издържала единствено и само с музика! И смятам, че живея в един много добър стандарт за България. Да, записвам нови песни, чието разпространение е много трудно - това е единствената ми болка в професионален аспект. Пък някак си хората са свикнали да живеят със старите ни хитове и песни, а съм от хората, които създават нова музика. 

В личен план последните 25 години съм много щастлива с мъжа до себе си, живеем страхотно, пътуваме много по чужбина, не се връщам назад... миналото е табу. 

Справка “Над 55”

Кристина Димитрова е родена на 31 юли 1960 г. в София. През 1981 г. завършва Естрадния отдел на Музикалната академия в класа на Стефан Атанасов. След това работи като солистка в оркестрите “Феротон”, “Спектър”, “Метроном”, “София” и “Динамит брас бенд”. Голям принос за утвърждаването й имат Мария Ганева и светският хроникьор Иван Тенев (автор на почти всички текстове на песните й). Особена популярност придобива дуетът й с Орлин Горанов (от 1983 г.). Кристина Димитрова е пяла на конкурси като “Златният Орфей”, “Песни за морето, Бургас и неговите трудови хора”, Младежкия конкурс за забавна песен. Има концертни изяви в Русия, Германия, Полша, Румъния, Гърция, Великобритания, Франция. Прави турнета и в Куба, Никарагуа, Италия, Кипър, Сирия, Алжир, Австрия, Босна и Херцеговина, САЩ. През годините на нейното творчество с нея работят композитори като Зорница Попова, Найден Андреев, Мария Ганева, Морис Аладжем и др.