Потопът, помел София е тема номер едно. Софиянците, които се отърваха и гледаха случващото се от домовете си или офисите, само цъкаха с език, а тези, които имала злата участ да са навън по време на пороя, се оказаха в изключително неприятна ситуация.

Всичко започна около 18:00 часа, когато над столицата започна да вали обилно. Минути след това времето тотално полудя и силни светкавици, придружени с раздиращи гръмотевици, огласяха небето над София.

Малко след това започнаха да излизат наяве поразиите, причинени от апокалипсиса, ударил София. Шахта изби насред столицата, а мол бе в аварийно положение.

Водният апокалипсис тотално парализира столицата като молове, метростанции и подлези протекоха, а на булевард "Патриарх Евтимий" бе нещо невиждано.

Именно там се разигра мистерия, която заинтересува мнозина софиянци.

Читател на БЛИЦ обаче реши да изкаже своето мнение за това защо такъв библейски потоп е помел столицата. Мнението му е повече от култово, а в основата е гей парадът, провел се преди дни в София.

Ето какво пише читателят ни (публикуваме съжденията му без редакторска намеса):

"Когато Ви предупреждавах, че не е добра идея да правите разни неолиберални прайдове под знамена с цветовете на дъгата никой не се замисли, че така обиждате вярващите и най-вече Бог, а той и да всичко, той не забравя, може да се забави Божието наказание, но то винаги ще Ви застигне!

Вие, се помислихте едва ли не за "богоизбрани", за недосегаеми.....кой доведе около 1 300 полицаи за да охраняват едно непристойно поведение на едни морално разложени хора пък били носители на евроатлантическите ценности и прайда бил в духа на добрите европейски практики и политики ...е сега потопа е в носител на християнските ценности и е в духа на добрите християнски практики!

Сведете смирено глава, покайте се, поискайте прошка от Бога и от съгражданите си които защитават традиционните християнски ценности!".