Почти 100 хиляди лева ще трябва да отдели Община Пловдив за фестивала “Пловдивски джаз вечери”. Това каза Йохан Девлетян, началник на отдел "Култура" в Община Пловдив. “Искрено се надявам да ни стигнат, защото тепърва започва харченето”.

По думите на Девлетян фестивалът “Пловдивски джаз вечери” е най-добрият в България, защото в рамките на няколко дни ще се свири само и единствено джаз и то в една зала, където билетите са платени. Досега джаз се е свирило къде ли не”, каза още той.

Музикантът Теодосий Спасов е директорът на фестивала, а Иван Минчев - организатор. “За мен е чест да участвам в организационния комитет на Пловдивски джаз вечери. Имах мечта да направя нещо такова и ето, че тя се сбъдна”, каза Теодосий Спасов. По думите на Спасов тази година ще се разчита изключително много на млади музиканти, които са учили тук и са заминали и живеят в чужбина. Освен това искаме да дадем път на млади музиканти, които не са се изявявали досега, добави той. В първия ден на фестивала ще участват Братя Владигерови бенд, които ще представят новия си албум. Досега той не е бил представян. В “Пловдивски джаз вечери” ще вземе участие и Владко Карпаров, който ще представи със специалното участие на гъдуларя Пейо Пеев новия си албум – “Тракийски танц”. Сред участниците ще бъдат още китаристът Лари Кориел, Борислав Ясенов Квартет, Живко Петров – Ангел Заберски – Син Проект, група “Те”, както и хърватският музикант Влатко Стефановски и Теодосий Спасов. Джаз ще се свири в залата на Филхармонията в Пловдив от 8-ми до 11-ти октомври, а билетите за концертите са 10 лева. /Десислава Вангелова, БЛИЦ