Лятото е тук, а с него се възроди и желанието ни да пътешестваме и да посещаваме нови дестинации. В такива моменти съвети от опитни пътешественици като Ели Иванова от „Друми в думи” винаги са от полза, а тази година идват и съвсем навреме – с първата й книга, посветена на екопътеките в България!

Августин Блажени е казал, че „светът е книга и тези, които не пътуват, четат само една страница”, затова не скучайте през лятото само с една страница, а елате на официалната премиера на „52 екопътеки за всеки”, за да чуете идеи за интересни уикенд дестинации, подходящи за всеки. На 19 юни (сряда) от 18:30 часа Ели Иванова и издателство „Сиела” канят всички любители на разходките и съботно-неделните пътуванията в столичния Dada Cultural bar (ул. „Георги Бенковски” 10) на среща-разговор за „52 екопътеки за всеки”. В приятелски разговор по време на официалното представяне на книгата Ели Иванова и travel блогърът и пътешественик Дарио Диониси ще ни запознаят с част от маршрутите, описани в пътеводителя, и ще ни подскажат как най-пълноценно да им се насладим.
 



Авторката на „52 екопътеки за всеки” ще сподели и как се е зародила идеята за книга, посветена именно на екопътеките, и ще разкаже някои интересни истории, свързани с изминаването на част от 52-те екопътеки.

„52 екопътеки за всеки” излезе от печат в края на месец май и моментално влезе в класациите за най-продавани книги. Пътеводителят представя 52 маршрута в различни краища на България край повече от 100 интересни забележителности в 11 планински региона и в Дунавската равнина.

Цветните фотографии в „52 екопътеки за всеки” са на Ели Иванова и Иван Иванов, а снимката на корицата е с фотограф Евгени Димитров. Графичната концепция и дизайн на книгата са на художника Дамян Дамянов.