Пловдивският театър „А`парт” представя изключително интересната постановка „ Играта на живота и смъртта в Пепелната пустиня” по мотиви на Хория Ловинеску. Може да гледате постановката на 03, 11 и 13 . октомври. 2017 г. от 19. 30 часа в „Баня Старинна”, гр. Пловдив.
Сценична версия и постановка: д-р изк. Сашо Петков
Сценична визия : Петър Митев
Музикална среда:  Кшищоф Пендерецки /Полша/
Персонажи:
Бащата – Сашо Петков
Кайн – Анди Райчев
Авел – Ирослав Петков
Ана – Екатерина Кадийска

Анотация:
След голяма катастрофа, вероятно, световен военен конфликт, на Земята са останали само трима души. Бащата, Авел и Ана, те живеят в пепелната пустош сред  остатъците от своя живот. Всеки от тях има своето занимание и търси своето основание да продължи да съществува. Изненадващо се появява Кайн, последният оцелял войник. Това коренно преобръща живота на всички… Преплитат се любов, омраза, надежди, страст и ревност…. Дали от този възел на силни страсти  и преднамерени тайни игри, животът на Земята ще се самоунищожи или ще се роди бъдещето?
 
Спектакълът е представен:
На 4 и 5 май 2017 г. в двуседмичната културна програма по повод  60 – годишнината на  Theatro Technis, London
 
https://www.theatrotechnis.com/show.php?id=1050
https://actdrop.uk/news/news_listing?id=798
https://www.facebook.com/theatro.technislondon/posts/1045986025516610?pnref=story
 
Спектакълът се реализира в посоката на:
 „Културна Стратегия на Община Пловдив 2014 -2024 г.”
 „Пловдив Европейска столица на културата 2019”.
 
Театър „А`парт” - Визитка
Театър „A`парт” е създаден през 1985 година, като студентска „ъндърграунд” театрална формация към Академия за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство гр. Пловдив. „A`парт” -  се насочва към експерименти в областта на авангардния театър. След демократичните промени в България, Театърът се професионализира и става един от първите алтернативни, несубсидирани професионални театри в страната.
 „А` парт” е участвал в много Международни Театрални Фестивали в: Германия, Русия, Франция, Румъния, Испания, Мароко, Полша и др. Имал е турнета в Русия, Дания, Франция и др.
Театър „А`парт” е комплекс от пет структури, които обхващат цялостния театрален процес:
  • Театър - създаващ представления за детска, младежка и широката  публика,                                  както и експериментални заглавия.
  • Театрална Лаборатория - за експерименти и разработване на метода „Импровизия”- /Колективна Дирижирана Театрална Импровизация/.
  • Театрална Студия - Учебен Център за 3 – годишно професионално обучение по „Актьорско майсторство”.
  • Детска Театрална Школа – за  начално обучение  по театрално изкуство на деца от 7 до 14 години.
  • Международни Работни Театрални Срещи /Фестивал/ – „HOMO LUDENS - Форум за изява, пряка работа, контакти и обмен на методи и стилове на работа на професионални театрални формации с нетрадиционни художествени платформи.
 Събитието се осъществява със съдействието на :
 
ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – ПЛОВДИВ
ДРУЖЕСТВО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ
ЦЕНТЪР ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО „БАНЯ СТАРИННА”