По книжарниците излезе „Пътуващото кафене на Роузи” – новата книга на Ребека Рейзин, дала на читателите три изкусителни романа за Париж – „Малката книжарничка край Сена”, „Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” и „Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе”. В четвъртата си книга Рейзин се завръща у дома в Англия, където ни повежда на пътешествие из цялата страна в компанията на банда свободолюбиви номади.

Роузи е планирала всичко с военна прецизност. Тя има кариера, която е градила с часове робски труд във високо уважаван ресторант, съпруг, когото обожава, и живот, който е толкова подреден, че никога не може да я изненада неприятно. До рождения ѝ ден, който съпругът ѝ не просто забравя, а използва, за да ѝ съобщи, че я напуска заради друга. „Просто не си достатъчно спонтанна, Роузи”, казва ѝ той, преди да направи плановете ѝ за бъдещето на пух и прах.

Под влиянието на разбитото си сърце – и вечер в компанията на твърде много вино – Роузи купува ван на старо, похарчвайки всичките си спестявания, и напуска работа, за да се отправи на вълнуващо пътуване из цялата страна. Пътуващото кафене на Роузи е новият ѝ живот – тя ще прави любимия си чай и огромни количества изкусителни десерти, утешителна храна, от която всеки има нужда, и ще бъде… спонтанна?
 



О, не! Тя прави огромна грешка и трябва веднага да се върне в Лондон, да си върне старата работа, да забрави всякакви моментни откачени хрумки! Добре че е новата ѝ приятелка Ария, за да ѝ напомня, че да се откажеш от рутината в началото е малко трудно. Да следваш пътища за никъде, да спиш под различно небе всяка седмица, да бъдеш свободен и сред добри хора, които са загрижени за теб. Дали пък точно това не е истинската Роузи?

Красивият и романтичен Оливър, който ѝ пише в онлайн форум за пътешественици, и Макс, пленителният ѝ съсед, който кара кръвта ѝ да кипи, със сигурност правят пътя по-забавен. Но кой от двамата ще бъде щастливият завършек на нейната история?

„Пътуващото кафене на Роузи” (ИК „Сиела”) – забавната, романтична история на Ребека Рейзин – повежда читателите на пътешествие към истинското значение на това да бъдеш свободен. В края на този път чакат приятелство, ново бъдеще и пламенна любов – стига човек само да си позволи да бъде щастлив.