Първа награда за Нова българска песен на "Златния Арлекин" в Плевен получи Искрен Пецов с парчето си “Защо се върна”. Латино-партизанинът е автор, композитор и изпълнител на песента, аранжиментът е на Deepzone, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Другите призьори от конкурса в памет на Емил Димитров са Неделяна Христова от София, която стана носител на първа награда на журито в конкурса за поп изпълнител. Тя получи парична премия от 2000 лева, диплом и микрофон, връчени й от зам.-кмета на Община Плевен д-р Валентин Матеев .
Второто място за изпълнител беше присъдено на Сулейман Евадпал , който получи и трета награда в конкурса за Нова българска песен с парчето “Достатъчни сме аз и ти” по текст на Марина Драгомирецкая и музика на Александър Кипров.
На третото място в конкурса на изпълнителите се нареди младата Алекса от Благоевград.
Песента “Силуети” в изпълнение на Мрагарита Хранова беше класирана на второ място за Нова българска песен.
В конкурсната програма за български поп изпълнител наградата за най-артистично сценично присъствие беше присъдена на Марина Драгомирецкая от София.
Михаела Костадинова стана носител на наградата на публиката, 47 гласа от 207 анкетни карти.
Голямата награда на журито и статуетката “Златен Арлекин” получиха Владимир Михайлов и група Angel sky с песента “Почти”. Статуетката беше връчена от кмета на Плевен Найден Зеленогорски , под чийто патронаж се проведе музикалното събитие.
Галаконцерт на Георги Христов снощи закри официално фестивала. /БЛИЦ