Реформаторският блок остана в своята цялост до края, чак след края на управлението имаше малки промени. Г-н Кънев беше този, който реши да напусне блока, заяви Меглена Кунева.
Тя добави, че при създаването на Блока Радан Кънев е предложил формацията на Корман Исмаилов Народна партия "Свобода и достойнство" да влезе в обединението. „Ако той обаче  не беше сложил подписа си под регистрацията на Реформаторския блок на изборите, тя нямаше да е възможна, а г-н Кънев го агитираше да направи точно това”, заяви Кунева пред bTV.
 

По повод решението си да подаде оставка като лидер на Движение България на гражданите, Кунева заяви, че всеки трябва да си поеме отговорността, когато има избори и понесе загуба.

„Не се явих на избори, но това не означава, че няма да споделя отговорността, че Реформаторския блок не се е представил добре. Моята идея беше поначало да дам път на младите, не исках да се бъркам. Аз много ценя това, което един ангажиран човек прави през личното си време, прави нещо за другите”, добави тя.

От думите й стана ясно още, че ще продължи с „Движение България на гражданите”. „Ние ще подготвим конгрес".