"По делото, което се води срещу мен, има политически натиск." Това заяви черногорецът Будимир Куйович след днешното заседание на пловдивския Апелативен съд.
Будимир Куйович, Николай Писков, Стойко Дойчев и Михаил Янков обжалват присъдите си за трафик на хероин. Будимир Куйович каза още, че делото срещу него е използвано за сваляне на някои министри от правителството.
"Дори и някои прокурори признаха, че покрай мен са паднали някои министри и аз съм направил сътресение в държавата", посочи той.
"Съдиите не допуснаха свидетелка по делото, която имаше разпечатка на телефонни разговори, в които имаше и номера на депутати", каза още Будимир Куйович. Той добави, че е бил осъден още в началото на тази година, когато някои министри са казали, че ще влезе в затвора.
Будимир Куйович категорично отрече да е внасял хероин в България, за което е обвинен от прокуратурата. Той добави, че очаква Апелативният съд да потвърди присъдата му от 16 години затвор и 220 хиляди лева глоба. Но ще я обжалва пред Върховния касационен съд и смята да заведе дело срещу България в Страсбург.
Заедно с него са осъдени Стойко Дойчев на 14 години затвор и глоба от 170 хиляди лева, Михаил Янков на 15 години затвор и глоба от 200 хиляди лева и Николай Писков на 12 години затвор и глоба от 120 хиляди лева. /БЛИЦ