Черногорецът Будимир Куйович, който има присъда от 16 години за организиране на престъпна група и наркотрафик, пледира за невинност пред Пловдивския апелативен съд. Делото е заведено по негова жалба срещу присъдата, постановена от Хасковския окръжен съд.
Съпроцесници на Куйович са бившият митничар Михаил Янков, бизнесменът Стойко Дойчев и старозагорският лекар Николай Писков. Те също пледират за невинност и оспорват наказанията си.

Заседанието започна със скандал – журналистите бяха изгорени от съдебната зала. По-късно стана ясно, че адвокат Дженка Енчева, защитник на Стойко Дойчев, е отказала да го представлява, защото двамата имали противоречия по защитната теза. Юристката посочи, че не е имала намерение да пледира за неговата невинност.

В късния следобед Будимир Куйович изяви желание да даде интервю пред няколко медии - вестниците “Стандарт” и “24 часа” и телевизиите БНТ, бТВ и Нова. Преди това журналистите внесоха писмено искане до съдебния състав, за да им бъде разрешена среща с подсъдимия. Преди да разреши искането, съдийският състав е попитал Куйович дали желае да говори пред журналисти, на което той отговорил положително и посочил медиите. /Димана Тодорова, БЛИЦ