"Двойният аршин е лош подход, защото предизвиква ответна агресивна реакция. Ако подобна полицейска демонстрация каквато има към “Труд” днес, се бе случила, да речем, с един друг медиен кръг, който в миналото също имаше финансови премеждия - то ревовете и писъците щяха да са до небето" - пише анализаторът Кузман Илиев, във връзка с днешната полицейска акция срещу Труд.


И правилно. А показността в случая е грешка. И грозен, много опасен прецедент - какъвто бе нахлуването на маскирани мъже в Президентството преди време, независимо от доводите тогава. Просто не се прави така. Точка.

Писал съм не една и две статии за “Труд” и никога не съм бил цензуриран при положение че са излизали статии на коренно противоположно мнение по един или друг въпрос.

Дали някой харесва или не позициите на медията във вътрешнополитически план е безпредметно. Друг може да не харесва нечии други политически пристрастия.

Факт е обаче че вестникът остана едно от малкото места, където може да се чуе консервативна гледна точка и прочит. А такива мнения има, въпреки пълната доминация на либералите в наши дни - политика, геополитика, медии, здравна тематика, на всички фронтове.

Та запушването на тези гласове, подобно на акцията на демократите срещу републиканците/феновете на Тръмп в САЩ в социалните мрежи при президентските избори - ще доведе до нарастващо напрежение. Неизбежно. Натикването в ъгъла винаги води до консолидация и реакция.

Тепърва съдът ще установява плащани ли са сметки или не са. И ако не са, както казва г-н Кирил Петков, има си закони и Конституция. Шегувам се. Но агресивната показност и вземането на страха не са правилен подход. Със сигурност.