КЗК образува производство срещу bTV (Божков TV), след взривяващо разследване на БЛИЦ, което разкри за скандален договор между телевизията и спортния тотализатор на стойност над 8 млн. лева.

Медията ни показа с документи и факти как сриналата се до нивото на кабеларка медия е направила договор с държавния тотализатор, от който е видно, че огромна сума се е вляла в телевизията за сметка на българския спорт.

ДОКУМЕНТИТЕ ПРОГОВАРЯТ! BTV нагълта 8 милиона лева за 3 години след скандален договор с тотото! Фирми на Божков се облагодетелстват

Припомняме, че проверката на медията ни разкрива, че за подписването на контракта е използвана вратичка в Закона за обществените поръчки даваща възможност за договори с доставчици на медийни услуги възложителите да не прилагат разпоредбите на ЗОП.

От предмета на въпросния договор става ясно и други притеснителни обстоятелства, а именно, че не БСТ диктува условията на договора, а "BTV медия груп".

Доказателство за това е, че член 1. (11). поставя държавното предприятие в зависимост от телевизията за години напред. Това е скрепено с изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с основния конкурент на BTV - "Нова броудкастинг груп" за цели 6 месеца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!