Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков подава оставка, става ясно от заповед на самият Влайков, публикувана в официалния сайт на община Септември. С нея се свиква извънредна сесия на общинския съвет в четвъртък. В дневния ред на сесията е посочена една единствена точка - избор на нов председател на общинския съвет в Септември, което ще рече, че досегашният председател вече е депозирал оставката си, съобщава "Стандарт".
Лазар Влайков е собственик на пистолета, с който бе застрелян мъж в заведение в село Виноградец по време на празненство в петък миналата седмица. Засега за смъртта на 47-годишнния мъж няма обвиняем, съобщиха вчера от прокуратурата. Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи в Пазарджик в понеделник, че основните версии за трагичния случай са две. Едната версия е, че 6-годишно дете е простреляло смъртоносно 47-годишния мъж. Другата версия, която се проверява, е, че изстрелът е произведен от притежателя на пистолета Лазар Влайков. В ресторанта са намерени 126 гилзи, стана ясно от думите на Цацаров.

Той също така съобщи, че ще бъдат преразгледани две прекратени производства срещу Влайков - за побой и за наръган с нож мъж.