Ацеролата е малък плод, който прилича на череша. Плодът се използва стотици години като лечебно растение в Латинска Америка, като най-голямото му предимство е високото съдържание на витамин С.

Миди, яйца, мляко, глутен най-често причиняват хранителна алергия

Всъщност ацеролата съдържа в пъти повече витамин С от портокалите.

Високото съдържание на витамин С подпомага образуването на колаген, който е важен за изграждането на здрава кожа.
 

Освен витамин С, плодът съдържа и голямо количество витамин А. Комбинацията от двата витамина стимулира производството на били кръвни телца и оттам – имунната система.

Вижте коя храна е строго забранена на закуска

Плодът съдържа много малко калории. Той ускорява метаболизма и намалява риска от затлъстяване. Той също така облекчава подуването на корема, премахва спазми и помага при други стомашно-чревни проблеми.