Ледена пързалка ще жителите на Плевен, решиха местните общински съветници. Те приеха до 800 метра от площад “Възраждане” да бъдат отдадени под наем за разполагане на мобилна ледена пързалка срещу цена от 2 лева на кв.м/месечно. За разполагането на допълнителни павилиони в комплекса, където майките и татковците да пият по кафе или нещо по-сгряващо, докато наглеждат децата си, ще се заплаща допълнително.
Любопитен момент от гласуването бе чистосърдечното разкритие на ръководителя на съветниците от мнозинството Стефан Ганев, който обяви пред колегите си, че голямата му дъщеря работи във фирмата, която кандидатства за разполагане на съоръжението, затова се оттегли без да упражни правото си на глас.
Кметът Зеленогорски от своя страна допълни, че ще настоява за определяне на по-дълъг период за отдаване под наем. Той бе категоричен, че пързалката няма да пречи нито на традиционните празненства за 10 декември, нито на евентуалното разполагане на Коледен базар, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Плевен. /БЛИЦ