Фалшив доктор рекламира лек срещу диабет и обещават на хората, че ще ги изцели завинаги от коварното заболяване, съобщава "Труд"


Сайтът, създаден специално за рекламата на Diaprin, всъщност съдържа само един текст, във формата на интервю, провело се по телевизията, но без да се уточнява нито по кой канал, нито в кое предаване, за да избегнат лесно разпознаване на заблуждаваща реклама.

Според авторите на заблуждаващата реклама водещ специалист от Института по ендокринология у нас - Георги Милев създал препарата Diaprin, който поради ниската ефективност на класическия подход за лечение (инжекции), наистина би лекувал диабета и би възстановил здравето на хората.

При проверка в интернет не бе открит нито такъв специалист, нито институт, може би умишлено са избегнали да споменат, че вместо него, има Клиника по ендокринология. Снимката на т. нар. Георги Милев се оказва трудна за намиране в оригинал, защото е обработена на фотошоп. Използвано е лицето на един руски доктор и тялото на телевизонен водещ.

„Но веднага ще кажа, че това не е само наша заслуга. Основното вещество, способно да стабилизира кръвната захар за дълъг период от време, е било открито от швейцарски учени още през 2011 година. За откритието си те са получили Нобелова награда”, споделя докторът фантом. Но такава информация не бе открита в търсачката.

„Към този момент Diaprin е преминал клиничните изпитвания и е показал изключително високи стойности на ефективност. Той помага дори при напреднали и тежки случаи, възстановявайки работата на панкреаса и насърчавайки правилното разграждане на глюкозата. По показателите си това средство е уникално. Нито един друг медикамент не е в състояние ефективно да се бори с диабета, правейки хората отново напълно здрави”, твърдят още в рекламата, но без да дават подробности как точно се случва това.