Новият ни протест се дължи на грубото администриране. Разбира се, и финансовата страна на проблема не е за подценяване, но не може за 10-15 мин лекарска работа да остават 2-3 минути за преглед. Имате 3 минути да кажете за какво се оплаквате - всичко останало принадлежи на администрация, попълване на документи и т.н. Това заяви в ефира на bTV д-р Николай Брънзалов от Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България.
"Носят се флашки по офисите, листа.. 20 години подписваме едни и същи документи", добави той.

Запитан дали имаше ефект от предишния им протест, медикът заяви: "Абсолютно не! В един мразовт ден ни вкараха в едно толкова мразовито мазе в министерството. Дадохме си исканията, те ни обещаха да подобрят нещата, колкото да разкарат хората пред министерството и това е - до ден днешен."

"Подчертавам дебело, че ние не жалаем протести. Искаме да си подобрим условията на труд. Не може масово да се изнасят лекари от България. Средната възраст на общопрактикуващите лекари да е 59 години. Като е толкова хубаво, защо не идват нови лекари?! Последните месеци имаме два случая на колеги, които си умряха на работните места. Не може да се работи по този начин. Завършили сме медицина, изповядваме тази професия над 30 г. Извинявам се на пациентите си, но аз не мога да си върша работата", каза още д-р Брънзалов.