Най-голямата внучка на цар Симеон Сакскобургготски - принцеса Мафалда, е щастливо обвързана с млад ливанец, който учи за лекар, пише "Телеграф". 

Дъщерята на принц Кирил е любимият й Марк Абуслейман са заедно от няколко години, а преди дни красавицата, която е певица, му честити рождения ден с тяхна обща снимка в Интаграм.

"Честит рожден ден, Марк", написа принцесата и постави сърце под кадъра.  Мафалда и Марк живеят заедно и често ходят на почивки с принц Кирил. Както принцът, така и бъдещият лекар обичат да карат сърф по Средиземноморието. 

Негово височество княз Борис IV продава на търг една от скулпторите си с благородна кауза. Целта на сина на покойния княз Кардам е да подпомогне медиците в борбата им с пандемията. 
 

Въпреки че е едва на 23 години внукът на негово височество цар Симеон е отговорен млад човек и осъзнава значението на солидарността, особено в този труден етап, белязан от глобалната пандемия.

Ето защо решава да продаде на търг своя скулптора в онлайн платформа и да дари набраните средства на NHS Charities Together (асоциация, която включва повече от 250 благотворителни организации, свързани със здравната служба във Великобритания. 

Още от ранно детство престолонаследникът знаем че иска да се занимава с изкуство и да прави всичко възможно да постигне целта си. Миналата година той завърши успешно обучението си в лондонския Колеж за изящни изкуства в Уимбълдън. 

"На първо място исках по някакъв начин да засвидетелствам благодарността си към всички здравни работници, които полагаха денонощни усилия, за да се справят с вируса", каза Борис. 

Само два дни след обявяването на търга скулптурата му бе продадена за 1000 евро.