Един литър вино, около литър бира и 300 грама коняк е изпил популярният водещ на "Сблъсък" Иван Христов преди пътнотранспортното произшествие на 4 август т.г. Това заяви в съдебната зала в Стара Загора днес лекарят от спешно-приемно отделение Василиос Панайотидис. Според него лично подсъдимият му е казал за изпитото количество алкохол. По думите му Иван Христов е бил хиперактивен и притеснен.
Старозагорският районен съд даде ход на делото срещу водещия на телевизионното предаване “Сблъсък”. Преди две седмици Иван Христов отказа да бъде съден по бързата процедура. Районната прокуратура поиска да бъде направена комплексна медико-химическа експертиза, която да установи количеството, вида и концентрацията на алкохол в кръвта на телевизионния водещ по време на произшествието. Христов е обвинен в шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда до една година затвор.
Телевизионният водещ отказа да коментира случилото се и заяви, че ще говори на по-късен етап. По време на заседанието бяха разпитани свидетелите по делото. Всички те се обединиха около мнението, че Христов е шофирал след употреба на алкохол. На 4 август подсъдимият навлезе в платното за насрещно движение и се блъсна в боклукчийски камион в центъра на Стара Загора.
Следващото съдебно заседание е насрочено за 16 декември т.г. /БЛИЦ