Леля Веска Митова от дупнишкото с. Бистрица омаломощи с як бой 60 кг диво прасе. Шефът на полицията в Бобошево Пламен Спасов и съседът му Стефан Мухчинов го довършиха с чук и вила и прибраха месото, без да го разделят с нея, съобщава благоевградският в. "Струма".
Дивото прасе нахлуло в двора на Веска рано сутринта.  "Около 8 часа сутринта ставам от сън и гледам в двора нещо голямо и черно. Живея сама. Изплаших се. Взех голяма тояга и излязох да видя какво е това. Първоначално помислих, че е малко мече, но се оказа около 60-килограмов глиган", разказва леля Веска. "Нападнах го с тоягата и започнах да го налагам. Глиганът обикаля двора, а аз, биейки го, започнах да викам за помощ. Дойде съседът ми Стефан Мухчинов, който пък извика другия съсед - Пламен Спасов. Бях поуморила прасето и Стефан Мухчинов го набоде с вилата, а Пламен Спасов го удари с чук по главата. 60-килограмовият глиган падна на място. Ако имаше кой да ми подаде секира, щях сама да го заколя, но живея сама, затова извиках съседите на помощ. След като го убиха, двамата го одраха и го разфасоваха и сега глиганът е във фризерите им", каза жената. Леля Веска обаче така и не опитала глиганско месо. "На мен съседите не ми дадоха, а това ми беше късметът. Тази година не отглеждам прасе в двора си и глиганът ми дойде като дар Божи, но аз не можах сама да се справя", поясни тя.

Веска Митова е майка на известния в Дупница автоинструктор Бойчо Митов. Дъщеря й Славянка Милева е една от добрите педагожки в основното училище в село Бистрица, община Дупница.
Напоследък бистричани разказват, че доста диви прасета се разхождат в покрайнините на селото, търсейки храна от остатъците на полето от картофи и царевица. Прасето, което налетяло в двора на Веска Митова, най-вероятно е дошло по реката, която минава покрай двора й. В дупнишкото село Бистрица има около 30 законни ловци. /БЛИЦ