На официална церемония днес ръководството на летище София награди победителите в конкурса за есе, снимка и детска рисунка на тема „Моето летище София“. Над 200 творби от страната пристигнаха в отделните категории на конкурса. Художникът и илюстратор Ясен Гюзелев бе част от журито, избрало победителя в категорията за рисунка, а есетата бяха оценени от известната българска писателка Людмила Филипова. Фейсбук последователите ни пък определиха двете фотографии, събрали най-много харесвания в страницата на летището в социалната мрежа.
Най-високото отличие за детска рисунка получи 14-годишният Георги Костадинов, ученик в ППМГ „Васил Левски“ от град Смолян. Божидар Златанов, ученик от 7-и клас на столичното 140 СУ „Иван Богоров“, заслужено спечели първото място със своето интригуващо есе. В категорията за снимка на летище София бяха наградени Мирела Миткова и Денис Стоянов от град София.

За своя ентусиазъм, артистичност и богато въображение победителите в отделните категории получиха множество предметни награди и бяха удостоени с грамоти за отличното си представяне.Специални гости на церемонията бяха и членовете на журито, които получиха възпоменателни монети „80 години летище София“ в знак на благодарност за тяхната подкрепа.

Председателят на съвета на директорите г-жа Ася Иванова и изпълнителният директор на летище София г-н Владимир Рапонджиев благодариха на всички участници в конкурса, като изказаха своето дълбоко възхищение от таланта на младите автори и им пожелаха още много успехи.

Летище София подготвя специална изложба с рисунките на младите художници, участвали в конкурса, която съвсем скоро ще може да бъде видяна от всички пътуващи през Терминал 2.