"Санкциите за снегопочистващите фирми ще бъдат много солени. Ако някой си позволи да не слага достатъчно материали или да се оправдава за изчерпани количества сол, луга или други материали", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, цитирана от БГНЕС.
Има нов снежен фронт, който започна от днес от Югозападна България. Ще вали през цялата седмица - до петък, като валежите ще обхванат цялата страна. Мобилизирани са фирмите, имаме готовност. Превантивно затваряме по-тежките участъци за почистване и тогава ги пускаме за движение.

Към момента не очакваме да има извънредна ситуация. При зимни условия, най-тежко е в Смолянска област. Пътят Юндола - Разлог е затворен за ремаркета и полуремаркета“, подчерта Павлова.

Тя обясни, че очаква такъв тип ограничения по високите места, като остават изискванията за ТИР-ове с вериги, както и превантивно затваряне на пътища там, където се налага.

„Очакваме към момента и сериозно застудяване и заледяване. Апелираме към всички снегопочисващи и почистващи фирми държавните и общински пътища да бъдат почистени. Няма да приемаме оправдания за липсващи и недостатъчни материали. Санкциите ще бъдат много солени, ако някой си позволи да не слага достатъчно материали или да се оправдава за изчерпани количества сол, луга или други материали“, предупреди още регионалният министър в оставка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВЛОШАВАЩАТА СЕ ЗИМНА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА