В 31-вия ден от началото на недоволството в София протестиращите отново блокираха центъра. Въпреки, че полицията премахна блокадите късно в петък вечерта отново се появиха палатки на "Орлов мост" и в Триъгълника на властта. 

Хиляди граждани изказаха недоволството си срещу това решение на протестиращите, тъй като по този начин се ограничава свободното придвижване по центъра на столицата и се блокират ключови улици и булеварди. По-рано днес, в извънреден брифинг, шефът на СДВР увери гражданите, че полицията няма да позволи центърът на София да бъде блокиран и ще направят необходимото, за да премахнат палатковия лагер от "Орлов мост"
Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

И днешният протест не мина без куриозни случки.

След като вчера под една от шатрите пред МС Бабикян от "Отровното трио" съвсем се изгаври с протестите и започна да пуши като комин и да плющи картиднес виждаме баба, която скандира заедно с протестиращите "Оставка" и симулира стреляне с калашник с бастуна си. 

БЛИЦ припомня, че вчера се появиха и
шокиращи снимки и видеа, които показаха що за фиркани индивиди са блокирали София. Освен това се появиха и безумни кадри, от които стана ясно какъв луд купон си спрягат протестиращите.

Телевизията на Слави Трифонов, който пък всяка вечер се напъва за зрителско внимание и праща репортер сред протестиращите, реши да покаже лицата на протеста. Мъж, застанал пред камерите на Дългия, сподели, че вече е бил гост в предаването на шоумена, но въпреки това поиска пак да бъде поканен, защото имал още какво да каже.

Репортерът на Слави го попита кой може да оправи България и трябва да застане на мястото на премиера Бойко Борисов, ако той подаде оставка. Отговорът бе шокиращ: "Аз! Аз мога да оправя България!".